Menu

Van idee tot daad

Om iets meer te vertellen over wát ik doe en hóe ik dat doe schrijf ik samen met Lieke van den Krommenacker af en toe een stuk over een specifiek project. Klik op de afbeelding om de – tot nu toe – vier artikelen te bekijken. Ze gaan over huizen, pompoenen, corona en Omapost.

Omapost

omdat ik mijn oma wat te weinig sprak en niet echt iets had om over te praten startte ik Omapost. Wat begon als een lief en leuk projectje voor mijn oma, is nu een bedrijf en een stichting waar per week duizenden kaartjes mee verstuurd worden.

juiststraks.nu

Het lijkt alsof iedereen het zegt: juist nu. Betekent dit dat we na de coronacrisis weer terug gaan naar vanouds? juiststraks.nu helpt je straks om goede voornemens, gewoontes of inzichten te behouden. Juist nu.

koken met knollen

in een land waar steeds meer mensen lokaal gaan eten weten steeds minder mensen wat ze met al die knollen aan moeten. In koken met knollen kook ik elke keer met een knol. Design: Daan Dagevos. Edit: Tomas Plagge. Geluid: Kenrik Veenstra.

wilbert kookt wad

hoi ik ben wilbert en ik kook wel eens wat maar wat kook je met spullen van het wad. Samen met G2K maak ik deze serie over eten op de wadden voor Visit Wadden. Hier vind je de afleveringen.

HELP!?

HELP!? is een talkshow over problemen, maar ook over oplossingen! Eva Waterbolk en ik loodsen je er doorheen. Met boeiende gasten. Met lokale helden. Met gitaren en jingles. Met rondjes van de zaak, en vooral heel veel oplossingen! Hier luister je de podcast.

snack in de bek

ik bedacht snack in de bek omdat ik het zo raar vond dat er geen a-culinaire verslaggevers zijn. In een kort gesprek eet ik een snack en ga ik met een gast in gesprek.

presenteren

ik presenteer talkshows die ik zelf organiseer, maar ben ook in te huren als presentator of – zo’n dom woord vind ik – dagvoorzitter. Ik presenteerde onder andere het Popgala Noord en mijn eigen talkshow in Pakhuis de Zwijger.

lokaal kilo's schuiven

Samen met Ritzo ten Cate koppel ik boeren en restauranthouders aan elkaar. Dat doen we door een ouderwetse veiling. Het evenement was onderdeel van REFRAME, een werkgroep van de EU om regionale voedselketens te versterken. Wij willen dat ook, maar noemen dat Lokaal Kilo’s schuiven.

de linkse mannen lossen het op

Talkshows niet productief? Onzin! De Linkse Mannen Lossen het op! Samen met Bram Douwes los ik – gewapend met een artist-in-residence – grote wereldproblemen op, op zoek naar een hands-on mentaliteit en can-do stappen.

duurzaamheidscolumns

Voor Lazarus.nl schrijf ik columns over duurzaamheid. Want: duurzaam leven is best een lastig klusje. Zo lastig, dat je vaak verzandt in ‘dan maar niets’. En dat vind ik jammer, dus schrijf ik columns met hele praktische tips en soms wat weinig nuance.

hele korte verhalen

Ik schrijf ook hele korte verhalen. Dit omdat ik rare dingen zie en meemaak en mensen (of mijn vriendin) zeggen dat ik grappig denk. Sinds een tijdje hebben we daar Twitter voor, maar deze verhalen kun je vinden op Tumblr, begint ook met een T. Toos maakte het logo.

Vind(t) Wilbert leuk Privacyverklaring