Menu

wk 42

Maandag – Boekhoudclubbings

Na een leuk belletje met Omapost – er staat weer veel moois voor de deur – heb ik een belletje met Maarten. Eens kijken wat we de komende tijd samen kunnen keuren!

Daarna bel ik met de andere mensen van Hi-Lo, een landschapsexpositie die we in 2023 willen starten. Op tijd beginnen toch?

Daarna lunch ik met Fareeda. We weten nog niet dat de lockdown er aan komt, maar toch praten we over plannen die we daarvoor hebben. Want hoe gaan freelance chefs het dan doen?

In de middag heb ik een boekhoudclub met mooiedingenmakers! Dat doen we bij De Loods. Elke vertelt over kanikhetaftrekken.nl. Na een leuke middag – we sluiten af met apfelstrüdel en vanille-ijs – haast ik me naar huis.

Want daar heb ik een belletje met de trustees van Awesome Groningen. Een mooi clubje, waar we het hebben over mooie ideeën voor Groningen. Daarna hebben we nog een sales-belletje met Omapost, over de acties die we komende maanden gaan doen.

Nét voordat ik instort bel ik met Karlijn over onze ideeën voor Groningen. En daarna is het bedtijd!

Dinsdag – De bakmiddag

Wat een rare dag! ’s Ochtends hebben we nog geen idee van de maatregelen die avond. Ik ontbijt met Walter bij het Schimmelpenninckhuys. Daarna wandel ik met Derwin, heb ik een meeting met Wendy van RTV Noord, een belletje met Ben (die provider) en bak ik tosti’s met de oudjes uit de Ebbingepoort.

Daarna praat ik nog met Klaas en Harmen.

Met de geleende Tesla halen Desi en ik een tweedehands kastje op, en daarna luisteren we met lekkers van de Olijfboom (echt onze lievelingsplek, niet doorvertellen) naar de persconferentie. Bizar! We gaan weer een lockdown in.

Gelukkig hebben we een fijne avond samen, maar het maakt me ook verdrietig. De expo die we met Juiststraks.nu zouden organiseren in OOST kan bijvoorbeeld niet doorgaan, en voor sommige vrienden van me die werken in de horeca vrees ik het ergste…

Woensdag – Ambtelijke ongehoorzaamheid

Nog steeds verdrietig en een beetje boos word ik wakker. Gelukkig hoef ik niet direct aan de bak en kan ik nog wat dingetjes doen voor Omapost. Daarna hebben we het weekoverleg. Na het weekoverleg ga ik een lezing geven aan de RUG, over ondernemerschap in onzekere tijden. Er is bijna geen betere timing mogelijk. Ik vertel over de Grokaalbox, Omapost, Appelkruimel&Fris en nog een paar ander dingen.

Daarna overleg ik met Astrid over Wongema en met de Rabobank over de manier waarop we deelnemers van een leergang een goede richting kunnen laten kiezen.

In de middag heb ik een superleuke bijeenkomst met ambtenaren, ondernemers, kunstenaars, en vooral mensen die mogelijkheden zien in deze gekke crisis. Samen verzinnen we oplossingen, die we natuurlijk ook uit gaan voeren.

In de avond bel ik nog even met Youetta en Sandra en pak ik dingen in, want morgen is het vroeg dag.

Donderdag – De langste dag ooit

Tja. Half 6 wekker. Verschrikkelijk. Ik pak mijn spullen, zet koffie en stap in de auto. Om 6 uur haal ik Wouter op. Samen rijden we naar Den Bosch. We organiseren – samen met Jorn en Anne – Rebel Day, een digitale dag voor voedselveranderaars. Het is echt een feest, en is superleuk. De deelnemers koken thuis met het pakket dat ze opgestuurd hebben gekregen. En tussendoor maakt Rogier Roeters hilarische tekeningen.

Om 16 uur is het klaar, en om 19.30 ben ik weer terug in Groningen. Ik ben doodop! Na een belletje met Wytse en Thillie val ik lekker in slaap, terwijl Desi een serie naast me kijkt.

Vrijdag – Nogal moe

Nog steeds moe word ik wakker. Vandaag pak ik de Grokaalbox in, bel ik met Jesse en maak ik een wandeling met Lieke, die soms stukken voor en met me schrijft. Kijk maar eens op mijn medium.

Nog een vergadering met MSLW, wat belletjes voor Omapost, een wandeling met Marian, en dan is het eindelijk weekend! Ik kook lekker voor Desi en mij, en dan val ik in slaap op de bank.

Zaterdag – Net doen alsof je niks doet

Vandaag doe ik helemaal niks, behalve 3 kranten, de Groene en wat boeken lezen. En ik bak pannenkoeken. Of is dat zonder n? In de middag wandelen we bij Paviljoen Sassenheim.

Zondag – Blij met banners

Ik breng de banners die Omapost bij Albert Heijn gebruikte naar Opa Jan en Oma Willy en Marie. Ze zijn er dolblij mee. In de middag wandel ik met Gea een rondje, en ’s avonds hoef ik gelukkig niet zoveel meer.

Doorlezen? https://wilpret.nl/2020/10/12/wk-41/

Vind(t) Wilbert leuk Privacyverklaring