Menu

wk 41

Maandag – De Groene Burgemeester op greenscreen

Op maandag werk ik altijd voor Omapost. Vandaag hebben we een overleg over de actie voor de Week tegen Eenzaamheid. Daarna bel ik even met Astrid, over ons plan voor Wongema.

Terwijl ik lunch haal voor Yorick, kom ik erachter dat een prachtige plek uit Groningen weg is: het Amsterdams broodjeshuis. Daar zit nu een pokebowl-restaurant, echt jammer.

Na een vergadering over HELP!? en een belletje met PostNL ga ik naar het pand van TomorrowMen en Chordify, waar ik alle aspirant-Groene Burgemeesters interview. Voor een greenscreen!

Dinsdag – De wielen van de geleende Tesla gaan rond en rond

Het is vroeg dag, want vandaag moet ik naar Zeist. Eerst zet ik de vier afleveringen van het Fossielvrije Dino-Ei online.

Daarna stap ik in de auto om les te geven aan de pioniers van Leven Lang Leven. Ik ga ze alles vertellen over prototypen, vanuit mijn verhaal van Omapost. Er zitten écht interessante bedrijfjes in de zaal: ik kan niet wachten om ze te tippen aan Sjoukje van Stichting Omapost.

Tussendoor moet ik nog even snel naar een overleg over Vrijheidssoep: iets wat we volgend jaar in mei (wat voelt dat nog ver weg) ook in Groningen gaan doen.
Onderweg hoor ik in de auto dat mijn opa is overleden. Hij is 83 geworden, een mooie leeftijd.

Daarna stap ik weer in de auto (een geleende Tesla). Onderweg doe ik nog een interview met de EO.

Om 17 uur arriveer ik bij een locatie van Groninger Landschap, voor een overleg met de provincie over Erfgoed en Toerisme. Daarna mag ik gelukkig lekker naar huis.

Woensdag – Oma’s Soep

’s Ochtends heb ik weer een ontbijt met Walter. Dit keer bij de Prinsenhof, waar ze blijkbaar ook champagne bij het ontbijt schenken.

Vandaag delen we met Omapost en Oma’s Soep soep, bloemen en gedichtjes uit. We verzamelen bij Vindicat, waar RTV Noord en OOGTV ons komen interviewen.

Daarna neem ik met drie andere bestuursleden van Impact Noord sollicitaties af: wie gaat onze ledenwervingscampagne doen?

’s Middags heb ik samen met mijn collega Rob van Innofest een Innoles: we praten met vier ondernemers over hun aannames, die we samen met hen op ImpactFest zullen testen.

’s Avonds is Desi uit eten, dus ik doe nog wat klusjes en bel met mijn zusje. In de uitzending van 20voor12 is mijn eerste column over het “kapotalisme” te horen, die je hier terugleest- en hoort.

Donderdag – Het is allemaal de schuld van…

’s Ochtends begeleid ik in een eigen studiootje vanuit huis een “track” van de Rabobank. Samen met 15 mensen denken we na en doen we (want alleen denken gebeurt genoeg) over korte ketens (deze zin loopt niet echt haha). Een interessante en toffe groep.

Daarna stofzuig ik het huis en heb ik een belletje met Koen van Mooiedingenmakers en de sprekers van de Rabo-dag van morgen.

Samen met Jolijn van VanHulley (en twee anderen) mag ik pitchen aan de mensen die aan het Futureproof programma, waar jongeren aan het denken en doen worden gezet over impactondernemen.

’s Middags komt ook de nieuwste aflevering van Wilbert Kookt Wad online! Dit keer met uien en een boer met een haak in plaats van een arm.

 

’s Avonds ga ik samen met Desi – eerst eten we soep – langs bij mijn oma, om te condoleren.

Vrijdag – Moe

Na zo’n week ben je wel moe. Maar het is nog niet voorbij. In de ochtend hebben we drie sprekers bij de Rabo-track: Sharon de Miranda, Christiaan Vette en Frederiek van Lienen. Allemaal weten ze veel over korte ketens en lokaal voedsel. Er komt een levendig gesprek op gang, waarin soms ook terecht word gezegd: is het nu wel allemaal zo realistisch? Maar dat gaan we zien natuurlijk.

Daarna heb ik een vergadering met MSLW, waar we De Groene Burgemeester evalueren (we weten nu dat het Peter Bootsma is geworden). ’s Middags doe ik nog wat kleine dingetjes en drink ik een een wijntje met Alex, de voorzitter van de Noordelijke Online Ondernemers.

’s Avonds hoef ik helemaal niks, en ben ik lekker met Desi thuis. Ik kijk deze docu, over belasting-ontwijkende kleine ondernemers:

 

Zaterdag – Een dag van extremen

Ik zit al vroeg in de auto naar de uitvaart van mijn opa. Het is twee uur rijden, en onderweg luister ik Een Podcast over Media, waar Omapost deze aflevering sponsor van is.

Na de uitvaart – het is fijn de familie toch even te zien, ook al kan je elkaar niet vasthouden – moet ik door naar Rotterdam. In Rotterdam presenteer ik Dus Wat Gaan Wij Doen, een festival over duurzaamheid, en wat je kan doen!

Na de uitzending – want het is allemaal digitaal – eet ik nog even met Laurens, en dan rijd ik terug naar Groningen. Om 7 uur vertrokken, om 23 uur terug. Wat een dag!

Zondag – Lekker niksen

Op zondag hoef ik niks. Ik drink koffie en lees de Groene, ontbijt met Desi bij Broodje Bewust, lees een boek en drie kranten.

’s Avonds kijken we naar My Octopus Teacher op Netflix. Belangrijk quootje: we moeten als mensen snappen dat we onderdeel zijn van de natuur, niet alleen bezoekers.

Lezen wat ik de week hiervoor deed? LINK!

Vind(t) Wilbert leuk Privacyverklaring