Menu

wk 39

Maandag – met een Porsche naar de Rabobank

Na een heerlijk weekend weg breng ik Desi terug naar Groningen. Ik moet zelf helemaal naar Elst, bij Nijmegen. Voor een vergadering over een track die ik samen met Food Hub voor Rabobank ga begeleiden. Gelukkig heb ik de Porsche 996 die ik van een vriend mocht lenen nog. Dat rijdt toch net wat fijner.

Onderweg doe ik wat belletjes, onder andere met Linda van Innofest, waarmee we plannen maken voor wat nieuwe afleveringen van Test TeeVee.

Als ik terug ben in Groningen drink ik een biertje met Bart Joling. Hij is opricht van Ten Stripes, waarmee hij strategie doet voor bedrijven. We zijn allebei lid van Impact Noord, een verzameling impactbedrijven uit het Noorden. Altijd goed om daar even over bij te praten en te kijken hoe dingen wellicht nog net wat beter of scherper kunnen.

’s Avonds moet ik nog wat inhaalwerk doen, onder andere voor het evenement van Mooiedingenmakers dat overmorgen is.

Dinsdag – Bonduelle, de verrassende guilty pleasures van vandaag

Om 8 uur zit ik alweer in Het Paleis met Walter, die opnieuw is vergeten om een lactose-vrij ontbijt te vragen. Hij heeft geen ADD, kwam hij deze week achter, maar ik merk er niks van.

Daarna heb ik een opname met Stephan, die een podcast-serie over Wongema maakt. Wongema is een prachtige plek in Noordwest-Groningen, waar ik samen met een paar anderen een mooi plan voor aan het maken ben.

Na ons gesprekje haal ik een huurbus op, pik Fareeda op, pik stoeltjes en tafeltjes en op en zet de navigatie op de Eemlandhoeve. Op die boerderij (het is er prachtig trouwens, ga er langs) koken we vanavond een Guilty Pleasure diner voor Bonduelle: broodje haring, gevuld eitje, koe lo yuk, en nog veel meer. Allemaal vegan. De rest van de dag is dus tafeltjes klaarzetten, koken en uiteindelijk het diner uitserveren, samen met Fareeda. Rond half 12 stappen we weer in de bus, om half 2 lig ik in bed. Het was gelukkig de energie waard, het diner was een doorslaand succes!

Woensdag – Mooie dingen

Het nare aan een huurbus is dat ‘ie vroeg terug moet zijn. Dus staat mijn wekker om half 8. Nadat ik de bus heb afgeleverd ga ik naar de kapper. Met Omapost hebben we een belletje, en daarna denk ik samen met Suus, Yvonne en Afke een plan voor de Juiststraks.nu expo in OOST, die op 14 oktober open gaat. Een zichzelf opbouwende expo, waar ik jullie uiteraard nog veel mee lastig ga vallen.

Om 13 uur vergader ik met Cissy over het event van die avond: “Waarom doen we het niet samen?” We hebben als Mooiedingenmakers de opdracht van de Gemeente Groningen gehad om makers te verenigen en beter te scholen op het vlak van boekhouden en aansluiting bij het bedrijfsleven. Maar voordat je iets kunt doen moet je natuurlijk een groep zijn!

Voordat dat event begint heb ik een overlegje met Marc over de Groene Burgemeester. Arnoud sluit ook nog even aan, en samen verzinnen we wat thema’s voor volgende afleveringen van Awesome Groningen (changing Groningen by investing 1000 euro in one idea at a time).

Daarna fiets ik naar de Wolkenfabriek. Daar is het evenement van Mooiedingenmakers. Thijs Lijsters vertelt meer over waarom we ons moeten verenigen, en hoe de huidige maatschappij dat knap lastig maakt. Renée Luth draagt gedichten voor. Marijn Nagel vertelt iets over zijn onderzoek naar de creatieve industrie. En Rutger Middendorp vertelt over een van de voorgangers van Mooiedingenmakers: Nieuwe Garde (zonder de “De”). Kijk het hieronder terug en koop hier (klik) het boek van Thijs Lijster:

Donderdag – Even ietsje rustiger

Vandaag is het gelukkig ietsje rustiger. Ik heb een overleg over Omapost met de Gemeente Utrecht, een doorloop van een evenement van de Provincie Groningen dat ik morgen presenteer, ik lunch met Desi en heb een korte meeting over “Het Fossielvrije Dino-ei”. Tussendoor heb ik nog een gesprek met de IE in Madrid, die Juiststraks.nu in een vak op willen nemen.

In de avond kijk ik naar een lezing van Katherine Trebeck in De Groene Afslag, lekker online.

Vrijdag – Provin-zie

Om 8 uur ben ik al op het Provinciehuis: vandaag presenteer ik een dag over Participatie en Democratie in Actie. Een interessant thema, want moet je nu echt alle burgers altijd horen? Is elk idee een goed idee? Werkt de digitale focus die we op dit moment hebben voor ons of tegen ons? En hoe betrek je burgers nu echt? En noem je ze wel burgers?

Caspar van den Berg vertelt over informeel leiderschap en veranderende bubbels. Aan het einde van de werkdag spreek ik met DG Chris Kuijpers, gedeputeerde Fleur Gräper en Commisaris van de Koning René Paas de dag nog even na.

Daarna heb ik een leuk belletje met Jasmijn en Martin, en daarna is het tijd voor wijn met Arjen Boekhold. Samen hebben we keihard geknokt voor Oosterhouw (helaas tevergeefs), maar het is altijd leuk om weer even bij te praten.

Als ik thuis kom maak ik tomatensoep voor Desi en mij, en we kijken naar The Social Dilemma (kijk die docu).

Zaterdag – Krant en burgerlijk gedrag

Op zaterdag maken Desi en ik het huis schoon, lezen we de krant en hoeven we verder helemaal niks. In de middag kopen we wat dingen die we nog moesten hebben, zoals een goede wasmand, en haal ik de groenten van mijn groentenabonnement op bij De Stadsakker.

Zondag – Lezen en wat werken

Desi heeft vandaag thuisdienst, dus moet de hele dag thuis zitten. Ik ga op de koffie bij Jacoba, doe wat werk voor Innofest en Omapost, werk wat administratie bij en lees een boek. Het is zondag. Morgen weer een week!

Benieuwd wat ik de week hiervoor deed? https://wilpret.nl/2020/09/20/wk-38/

Vind(t) Wilbert leuk Privacyverklaring