Menu

wk 38: de dingen die ik deed

Maandag – Problemen oplossen.

Maandagochtend geef ik samen met mijn collega Chris een kort lesje over “hoe nu verder”, bij Innofest. Er komen een paar ondernemers op digitaal spreekuur.

In de middag doe ik een lezing voor mensen uit de zorg. Het gaat over problemen en oplossingen. Ik vertel ze over wineenton.nu, Appelkruimel & Fris, juiststraks.nu en andere dingen. De moraal van het verhaal:

– Zoek een écht pijnpunt, dat ook jou iets doet

– Maak klein

– Betrek mensen

– Droom groot

– Het maakt niet uit wat, maar dat

– Wees kwetsbaar

Omdat het belangrijk is om ook altijd om hulp te vragen vraag ik de medewerkers om feedback op flappenvoordezorg.nl

Rond etenstijd heb ik een korte vergadering met het bestuur van Stichting Omapost. Daarna is de jaaropening van Welcome To The Village. We hebben nog geen idee of en hoe het festival door kan gaan, maar het is leuk om elkaar weer even te zien.

Dinsdag – een hoop ge-Bert

Op dinsdag fiets ik naar Middelbert, waar ik Bert ontmoet. Samen met Bert maak ik een wandeling in de omgeving. We hebben het over het verschil maken, en de spanning tussen vrijheid en invloed hebben. Lekker om een ochtend gewoon niks te hoeven, maar wel te praten.

Ik bel nog even met Jurre, met wie ik samen meer dingen wil schrijven, en dan lunch ik samen met Desi ergens aan het water. Het is zo warm, het lijkt wel zomer.

Om 14 uur ben ik in het verzorgingshuis, waar ik elke maand de bakmiddag doe. We bakken kaasbroodjes en chocoladebroodjes.

Daarna heb ik een gesprek met Tessa, die graag iets in een wijk wil doen, om mensen daar actiever te maken en echt zelf iets te laten doen. We komen uit op een awesomegroningen.com-achtig idee.

Wat ik heb gegeten met Desi weet ik niet. We hebben wel een lekkere wandeling door de stad gemaakt.

Woensdag – #coaching

Op woensdag drink ik koffie met Mare. #coaching

Daarna heb ik een afspraak met Dina, waar ik vorig jaar samen mee heb gezorgd voor een prachtige invulling van de VVV. We blikken terug. Ik lunch met Mark, en daarna zit ik een middag bij Harmen, waar ik samen de podcast “worst song scenario” mee maak. Officieel staat ‘ie nog niet online, maar stiekem kan je al wel luisteren naar een pilotaflevering (klik).

’s Avonds is de vijfde aflevering van HELP!? over drugs. In een uitverkochte zaal hebben we een gesprek met wetenschappers, onderzoekers en ervaringsdeskundigen. De podcast staat binnenkort online!

Donderdag – met de Porsche naar Hornhuizen

Op donderdagochtend krijg ik uitleg van Peter Michiel over de Porsche die ik van hem mag lenen. Na een paar afspraken en wat inkopen voor de Grokaalbox ga ik naar de Puddingfabriek. Ik presenteer de Grand Final van De Ondernemende Student. fietsalarm.nl gaat met de 10.000 euro hoofdprijs naar huis. Daarna rijd ik naar Hornhuizen, waar ik samen met Erik, Astrid en Eef plannen maak voor Wongema.

Vrijdag – kunst in het park

Op vrijdag pak ik de Grokaalbox in, heb ik een belletje met nowforlater.org (de internationale tak van juiststraks.nu), bel ik over REKORINGEN (binnenkort in Groningen) en drink ik koffie met Karlijn. We hebben het over Toukomst, over Groningen en hoe we nog meer dingen samen kunnen doen.

Daarna heb ik een vergadering met MSLW (Marc, Eric en Bram). We lopen door onze plannen en projecten heen.

Rond 14 uur arriveer ik in Meerstad, waar ik de opening van Park Meerstad presenteer. Ter ere van de opening van het park zijn er meer dan 130 (!!!) kunstwerken in het Park te zien. Je kan er nog tot 27 september heen, doe dat. Het is echt heel erg tof.

Samen met Desi eet ik nog friet, rijden we langs haar ouders en arriveren we rond 10 uur ’s avonds in Ommen, waar we tot maandag blijven.

Zaterdag – een rommelige film

Op zaterdag drinken we koffie in Ommen met een krantje. We halen kibbeling, en in de middag lezen we een boek. Aan het einde van de middag maken we een wandeling rond de Sahara (niet die in Afrika), en ’s avonds kijken we Elizabeth, een film die Desi wat mij betreft terecht omschrijft als “rommelig”.


Zondag – drie boeken

Zondag = leesdag. Ik lees Het Monster van Wokeness (koop dat boek), The Value of Everything (lees dat boek, #kapitalisme) en Voorland (maak die wandeling). Verder maken we een lange wandeling naar en langs de Vecht. ‘s Avonds bereid ik mijn week voor.

Benieuwd wat ik de week hiervoor deed? https://wilpret.nl/2020/09/14/wk-37/

Vind(t) Wilbert leuk Privacyverklaring